Du er her » Unika » Nyheder » Unika gør status over 2017

Unika gør status over 2017

Januar 2018

Tak for et godt og spændende år 2017.

Vi er i Unika stolte af vores bedrifter i det forgangne år, og at vi fortsat er i udvikling og vækst. Dette skyldes blandt andet, at vi har haft fokus på optimering og effektivisering af virksomheden.

Vi har blandt andet fået nye maskiner i både plastproduktionen og i værktøjsafdelingen i form af målemaskiner, en 500 tons støbemaskine og en højt avanceret trådgnister. Gennem tilføjelse af nye maskiner og opdatering af den eksisterende maskinpark opretholdes den gode kvalitet, og vi kan fortsat imødekomme vores kunders stigende krav om leverance af plastemner i høj kvalitet og med stor nøjagtighed. Det er vi stolte af.

Som noget nyt har vi også udvidet vores program med kompressionsstøbning. Ved anvendelse af denne teknik opnås mere homogene fysiske egenskaber og færre stress-spændinger i emnet end ved konventionel sprøjtestøbning. Dette er blandt andet en stor fordel, hvis plastemner efterfølgende eksempelvis skal fræses eller på anden måde efterbearbejdes. I visse tilfælde kan denne teknik også med fordel anvendes til emner, hvor der stilles krav om minimale indsunkne områder.

Året har også budt på test af alternative plastmaterialer, som en mere miljøorienteret løsning. Blandt andet har vi haft en ny polycarbonat i produktion, som består af 100% genbrugsmateriale. Dette har vakt stor interesse blandt firmaer, der ønsker et produkt, der skabes med bedre hensyn til miljø og bedst mulig ressource-brug.

I foråret 2017 modtog vi Årets Erhvervspris 2016 fra Erhverv Silkeborg. Vi ser det som et stort skulderklap og vi er stolte af, at vores positive virksomhedskultur bl.a. blev nævnt som begrundelse. Vi værdsætter hver enkelt medarbejder, da det er i fællesskab, at vi opnår de resultater, som har givet os denne flotte pris.

Vi tror på væksten i nye opgaver skyldes, at vi kan tilbyde hele pakken lige fra udvikling og fremstilling af værktøjer til levering af færdige plastemner. Med vores nye lagerbygning er der også plads til virksomhedens vokseværk. Tilbygningen, som blev indviet i september, tilføjede 600m2 til opbevaringsplads og rummer ca. 500 pallepladser.

Vi har fortsat store ambitioner for det nye år, og lader vores visioner om mere miljøorienterede løsninger føre os målrettet ind i et godt 2018.

Facebooklinkedin